Isabel & Tobias intervjuar Milinkevitj i Minsk

Den före detta presidentkandidaten och landets största oppositionsledare, Aliksandr Milinkevitj, deltog i dag vid en presskonferens med anledning av gårdagens lokalval, där vi fick chansen att ställa några frågor.

På frågan om hans intryck från valet svarade han: ”Det existerar inget val”. Milinkevitj menade att man har manipulerat valresultatet. Han påpekade samtidigt att det inte funnits några oppositionella representerade i valkommissionerna, och att valresultatet var klart före rösträkningen.

Samtidigt fortsätter rapporter  om ”övergrepp” mot lokala valobservatörer. ”Nadja”, en ung student som medverkade som valobservatör, utsattes för vad hon själv upplevde som hot när en medlem ur valkommissionen, inte allt för sällan lärare från landets universitet, tog henne åt sidan och förklarade att hon borde tänka på sin framtid. Han nämnde också att han skulle skicka ett brev till hennes institution och rapportera om hennes aktiviteter.

Bookmark and Share