Foton: svaboda.org

Här om dagen släpptes Uladzimir Njekljajeu, ledaren från kampanjen ”Säg Sanningen”. Han fängslades den 18 maj, samma dag då polisen och KGB gjorde räder mot oppositionella kontor runt hela landet.

Uladzimit vittnar om sin tid i fängelset. Han menar att hela systemet är ett maskineri av förtryck och skrämselmetoder.

”Jag såg runt trettio unga personer under mina tre dagar i fängelse…. Vad dessa ungdomar fick gå igenom! De hade blåmärken, de kunde inte röra sig normalt. De misshandlades och torterades, de erkände både vad de var skyldiga till och vad de inte var skyldiga till. Jag skrämdes, inte av handlingarna av vissa konstaplar/polismän, utan av hur maskineriet fungerar. Det här är ett förtryck-maskineri!”, sade Uladzimir till oberoende belarusisk media när han precis släppts.

Bookmark and Share