Foto: Isabel Sommerfeld

Fängslandet av journalister och oppositionella fortsätter. Utanför häktena står långa rader av föräldrar och syskon som försöker leverera varma kläder till de som gripits. Häktena är överfulla och omständigheterna för de som gripits är vidriga. En buss full med gripna personer har skickats runt mellan olika häkten då det inte finns plats och 48 timmar efter demonstrationen sägs det att de fortfarande är kvar på bussen. Detta utan mat, vatten, toalett och i 10 minusgrader. Informationen om de som gripits är mycket bristfällig och familjerna letar efter namn på listor som satts upp utanför häktena. Genom att stänga ner många hemsidor och gripa de som driver dem har informationsflödet strypts ytterligare och många är de som undrar var deras barn befinner sig. Många är också de som rädda väntar på att deras dörr ska slås in av polisen mitt i natten.

Protesterna mot presidenten fortsätter. Under kvällen skedde en demonstration utanför häktet där oppositionella hålls fängslade i Minsk. Många fängslades och kommer även de att få spendera natten i häktet.