I dag kan ni höra samordnare för kampanjen Info Belarus, Isabel Sommerfeld, på P1, OBS, när hon läser upp sin radiokrönika om hennes upplevelser i Belarus under presidentvalet. Programmet sänds kl 13.45, men ni kan lyssna på det i efterhand på OBS hemsida. Där kan ni även läsa krönikan.

Efter 1,5 timme med direktflyg från Stockholm landar jag i Minsk. Huvudstaden i Europas sista diktatur, Vitryssland. Det här är min femte resa till landet, även denna gång för att träffa ungdomar inom demokratirörelsen. De förbereder sig inför ännu ett riggat presidentval. För första gången finns 10 presidentkandidater att välja bland. Men detta val handlar inte om att välja. Alla vet att president Lukasjenka kommer sitta kvar vid makten och fokus ligger därför på demonstrationen som planeras på Självständighetstorget i Minsk under valdagen den 19  december. [...]