• Bli aktiv!

  • Vill du engagera dig till stöd för demokratirörelsen i Europas sista diktatur?
  • Vi söker intresserade som vill bli aktiva och även representanter från politiska organisationer + NGO's att samarbeta med.
  • Projektet ska vara brett! Ju fler vi är desto mer kan vi påverka. Välkommen!
 • Bookmark and Share
 • Blogg listad på Bloggtoppen.se bloggping Pinga Frisim Politik bloggar

Böcker

Kontroll
Kontroll – rapport från Vitryssland

Författare: Tobias Ljungvall. Vitrysslands unga demokrati fick ett snöpligt slut i mitten av 1990-talet, sedan en överväldigande majoritet valt den diktatoriske Aleksandr Lukasjenko till president. En helgjuten skildring av skeenden och människor, där även Lukasjenkos svärmor får vara med på ett hörn.

Hos politiker och makthavare, utländska diplomater och KGB, stad och landsbygd, har författaren sökt svaret på frågan: Hur kan en man kontrollera ett helt land?

Desto otäckare blir det då författaren har en förmåga att säga det han vill ha sagt både på och mellan raderna. /Nerikes Allehanda

Boken kan beställas på Adlibris. Direktlänk här!

samtidigtVR

Samtidigt i Vitryssland

Trots att envåldshärskaren Aleksander Lukasjenko gör allt för att kväva varje tendens till politisk mångfald, finns kvinnor och män som vägrar låta sig tystas. De bryter mot lagen varje dag genom att visa sitt missnöje med den sittande regimen. De lever på hoppet om en bättre framtid för sina barn i ett fritt, öppet och demokratiskt Vitryssland.

Läs om kampen för demokrati och frihet från förtryck i Europas sista diktatur. Läs om vad som pågår just nu, samtidigt, i Vitryssland.

Klicka här för att beställa boken för 50 kr plus 20 kr i porto.

Kommentera

 • Kontakt

  Carl-Otto Berg
     
  Mobil 0708 54 90 32
  Epost carl-otto.berg@liberal.se