Därför är det fördelaktigt med sommarställe utomlands

Att ha ett eget semesterboende utomlands är fantastiskt på många sätt och vis. Du kan själv bestämma längden på semesterresan och när du vill åka. Prislappen för hela semestern blir även betydligt lägre än att åka på charter.

Det finns många fördelar med att investera i ett sommarställe i Europa. Istället för att åka på charter en gång per år kan du istället flyga ner till ditt eget ställe en eller flera gånger per år. När du ska köpa ett ställe utomlands är det en fördel att ta hjälp av en svensk mäklare. Du kan hitta SkandiaMäklarnas utlandskontor här om du vill ha en riktigt bra mäklare. De säljer bland annat bostäder i Portugal och Spanien.

Ha koll på köpeprocessen

Det är väldigt bra att hitta en mäklare som har koll på vilka lagar och regler som gäller för bostadsköp utomlands. Det fungerar inte på samma sätt att köpa en bostad i Europa som det gör i Sverige. För att allt ska gå rätt till och för att inte få stora problem är det därför bra att ta hjälp av en svensk mäklare. En mäklare kan guida dig genom hela processen. Tänk på att dubbelkolla allt innan du skriver under ett köpekontrakt samt kontrollera skicket på bostaden ordentligt.

Lär känna din nya ort

När du ska köpa ett boende utomlands är det viktigt att du tänker igenom var och hur du vill bo samt hur mycket du ska använda bostaden, gör en bra research i förväg. Du kan alltid åka iväg och hyra ett ställe för att lära känna platsen och omgivningarna där du har funderat att köpa bostad.

Fördelar med eget semesterboende

Varför det är fördelaktigt att ha ett eget ställe är för att du kan själv bestämma när du ska åka dit. Du behöver inte anpassa dig till när resorna är billigast. Du kan även vara borta längre eftersom du äger boendet och det är billigare än att hyra boende eller bo på hotell.