Så får du med dig all packning i resväskan

Att alltid packa genomtänkt kan bespara dig mycket bekymmer. En förutsättning för att kunna packa skickligt är att ha en resväska. Investera i en lagom stor väska som du kan använda på alla dina resor och inte bara för julresan.

När du ska resa iväg över jul och nyår är det betydelsefullt att du packar smart. Det är även viktigt att du planerar din packning i god tid innan avresan. För att få plats med det du vill ha med dig är ett tips att investera i en bra väska, köp en ny resväska idag för att ha den i god tid innan julledigheten börjar.

Hitta rätt resväska

Det finns ett stort utbud av resväskor. Köp en resväska som du kan ha till olika typer av resor. Om du flyger mycket och reser endast med handbagage är det bästa valet att köpa en kabinväska av bra kvalité. Om du har gott om plats i bilen, åker tåg eller checkar in ditt bagage är en större resväska ett alternativ. Oavsett storlek på resväskan är det värt att lägga några kronor extra på en kvalitetsresväska.

Välj packning efter resmålet

Nästa steg efter du har köpt din nya resväska är att planera vad du ska packa med dig. Utgå ifrån vart du ska resa och hur länge du ska vara borta. Om du ska åka utomlands är det vtill exempel viktigt att du tar med dig nödvändiga mediciner, plåster, lite tvättmedel, tvål och kläder efter vädret på semesterorten.

Smarta tips inför packningen

För att väskan ska vara smart packad ska du lägga den tyngsta packningen längst ner och det lättaste högst upp. Då blir resväskan lättare att hantera. För att få plats med så mycket som möjligt i resväskan kan du tänka på att rulla kläderna. Att ha genomskinliga plastpåsar som du packar dina saker i är perfekt för att snabbt kunna se vad som ligger vart.

  • Packa efter olika outfits.
  • Köp små flaskor som du fyller med tvål och schampo.
  • Fyll skorna med saker.
  • Separera skorna från kläderna.
  • Packa i påsar för att inte behöva riva upp allt när du ska ha något.