Fixa den bästa spahelgen i Stockholm

Stockholm är en fantastisk stad som bjuder på sightseeing, vacker natur, stort shoppingutbud och ett myllrande uteliv. Hit kan du även åka på spa. Varför inte kombinera spaupplevelsen med turistande i huvudstaden? Här hittar du de bästa tipsen när du ska boka en weekend med spa i Stockholm.

Ibland är det skönt att komma bort från vardagen. Du behöver inte boka en utlandssemester för att få avkoppling och citypuls. Åk istället till Stockholm och bo på ett hotell som har ett spa. På så sätt kan du njuta av allt som staden har att erbjuda och samtidigt koppla av och ladda batterierna. Här kan du läsa mer om hur du fixar den bästa spahelgen i Stockholm.

Bo centralt på ett hotell med spa

För att få ut det mesta av din vistelse är det viktigt att du bor på ett bra och centralt hotell. Du som vill ha maximal avkoppling bör välja ett hotell med eget spa, exempelvis Elite Hotels. Det är en populär hotellkedja som har sju hotell i Stockholm. Samtliga hotell ligger centralt med goda kommunikationsmöjligheter. Elite är ett utmärkt val när du vill boka spa Stockholm i kombination med boende. Elite Palace ligger centralt beläget på Sankt Eriksgatan i Vasastan. Utöver en trevlig pub och mysig lobby finns det även ett spa på hotellet. Vana Spa är Elite hotels egna spa. Det är en modern spa- och gymanläggning på 300 kvm. Här kan du som gäst njuta av den härliga poolen, jacuzzi, ång- och torrbastu, aromarum och många lyxiga spabehandlingar. Du kan exempelvis boka pedikyr, ansiktsbehandling och massage här. Anläggningen öppnade 2020 och är i ett fräscht skick. Perfekt för dig som vill kombinera din weekendresa med välbehövlig avkoppling!

Undvik turistfällor

Maximera din Stockholmsvistelse genom att varva spabesök med sightseeing, shopping och annat kul. Stockholm är ett populärt resmål för svenska såväl som utländska turister och därför bör du vara uppmärksam på turistfällor. Definitionen av en turistfälla varierar, men i princip handlar det om något som inriktar sig på turister för ekonomisk vinnings skull. Uttrycket är ofta negativt och är synonymt med dyra priser och låg kvalitet. Det kan exempelvis handla om en sevärdhet som anpassats så mycket efter turismen att själva sevärdheten förlorat sin charm. Tyvärr existerar det flera turistfällor även i Stockholm, exempelvis:

  • Västerlånggatan i Gamla stan.
  • Souvenirbutiker och krimskramsaffärer på Drottninggatan och i Gamla stan.
  • Skansen, Slottet och andra populära sevärdheter.

Kom ihåg att begreppet turistfälla är subjektivt. Som turist kanske du vill se och uppleva andra saker än lokalbefolkningen. Gör din egna research och kolla upp priser i förväg för att undvika turistfällor. Det finns många turistfällor som är värda ett besök och det gäller även vissa i Stockholm, exempelvis Skansen.

Platser som du inte bör missa

Det finns mycket kul att göra i Stockholm. Här finns något för alla. Om du gillar shopping bör du bege dig till Biblioteksgatan, NK, Drottninggatan och Mood Gallerian. Om du vill uppleva vacker natur kan du ta färjan ut i skärgården eller besöka någon av de vackra parkerna, till exempel Vasaparken, Tantolunden eller Bergianska trädgården. Promenera runt Djurgården, fika på något av stadens många kaféer och paddla kanot i Djurgårdskanalen. Kombinera gärna med ett besök på något av Stockholms många museum och sevärdheter.