Därför är elbil fördelaktigt vid mycket bilkörning

Elbilen är det perfekta valet för dig som gillar och behöver köra mycket bil. Det är trots skenande elpriser det billigaste alternativet för din ekonomi. Många elbilar har idag en bra räckvidd vilket gör att du kan komma långt på en laddning.

Om du kör mycket bil är en elbil ett väldigt bra alternativ. När du reser mycket och mer än gärna använder bilen när du åker på semester är en Skoda Enyaq ett mycket bra val. Skoda Enyaq är en SUV som drivs helt på el. Förbrukning ligger på 1,57-1,69 kWh/h. Det är möjligt att köpa Skoda Enyaq i två olika versioner. De olika versionerna har olika kapacitet. Med den ena tar du dig omkring 411 kilometer på en laddning och på den andra 531 kilometer. Bilen har alltså oavsett version en bra räckvidd. Dessutom är Skoda Enyaq en perfekt familjebil. Skoda Enyaq kan du köpa både begagnad och helt ny. En begagnad har en billigare prislapp.

Mer fördelaktigt med elbil

Varför det är smart att välja en elbil att köpa är på grund av att det är billigare trots elpriserna. Under 2022 har elpriserna stigit rejält i jämförelse med tidigare. Trots det är det mer lönsamt att köra en elbil än en fossildriven bil både sommar och vinter. Det bästa är dock om du laddar elbilen hemma.

Elbil är gynnsamt för klimatet

Förutom att det är en bra affär för din plånbok att köra en elbil är det även miljövänligt. En elbil har inga utsläpp när den körs vilket är en stor fördel för klimatet och jorden. Du kan helt enkelt resa på ett väldigt miljövänligt sätt med elbilen och behöver aldrig ha dåligt samvete över att du skadar jorden.

Fördelar med elbil:

• Miljövänligt.
• Bra för din privatekonomi.
• Kräver mindre underhåll.
• Bonusberättigande.

Många elbilar har lång räckvidd

Att köpa och köra elbil har blivit allt mer populärt. Det är helt enkelt många som insett fördelarna med att äga en elbil. En del har fördomar kring att elbilen har en dålig räckvidd vilket inte stämmer om du exempelvis väljer en Skoda Enyaq som har en räckvidd kring 50 mil. Med en sådan tilltagen räckvidd kan du ta dig långt på en laddning. Att ha en elbil med lång räckvidd är dock fördelaktigt om du reser mycket i jobbet och reser med bil på semestern.